Βιογραφικό Σημείωμα

 

Ελένη ΚατσάμπαΗ Ελένη Κατσάμπα είναι Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Φ.Π.Ψ., Φιλοσοφική Σχολή Παν/μίου Αθηνών) και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Φ.Π.Ψ., της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών) λαμβάνοντας υποτροφία από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 και 2008-2009. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει το πενταετές πρόγραμμα θεωρητικής και κλινικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και είναι Πιστοποιημένο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (EABCT).

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συντόνιζε θεραπευτικές ομάδες, κυρίως Διαχείρισης Άγχους, για φοιτητές, καθώς επίσης και με την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Παράλληλα διατηρεί γραφείο στην Νέα Σμύρνη όπου εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια.

Στο πλαίσιο της ειδίκευσής της ως Κλινική ψυχολόγος, εργάστηκε στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής) και στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει, επίσης, εργαστεί στη Μονάδα Νοσημάτων Θώρακος – Κέντρο Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου με έργο την Ψυχολογική Υποστήριξη ασθενών με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Έχει συνεργαστεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, με εκδοτικούς οίκους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, έχει κάνει αρκετές εισηγήσεις και συμμετάσχει παρουσιάζοντας την κλινική της δουλειά και σχετικά θέματα ψυχολογίας σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, της European Associaton for Behavioural and Cognitive Therapies, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδος.